Volledig scherm
© De Twentsche Courant Tubantia

Jan Roos verwacht 4 zetels voor VNL en 23 voor VVD en PVV

ENSCHEDE - Lijsttrekker Jan Roos van VoorNederland (VNL) verwacht dat zijn partij 4 zetels krijgt tijdens de komende verkiezingen. Dat zei hij maandagmiddag in het debat op de UT. VVD en PVV krijgen volgens Roos beide 23 zetels en worden daarmee de grootste.

In de peilingen krijgt de partij van Roos op dit moment tussen de 0 en 1 zetels. Roos: "Ik moet een beetje lachen om de peilingen. Ik was de enige die zei dat Trump ging winnen. Peilingen hebben er altijd naast gezeten. Wij halen zeker drie zetels."

'Kuzu wolf in wolfskleren'
Ook voor Denk heeft Roos 4 zetels over, hoewel dat niet z'n favoriete partij is. "Kuzu is geen wolf in schaapskleren, maar een wolf in wolfskleren. Toch denk ik dat er veel mensen op ze gaan stemmen, want die zijn boos. Vlak voor de verkiezingen mag ik nog in debat met Kuzu. Laat ik het zo zeggen: daar kijk ik naar uit."

Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver kreeg nog een sneer van de VNL-politicus. "Ze doen het goed deze campagne. Het is ook knap dat Klaver hele zalen vol krijgt, terwijl hij op het eind van de avond eigenlijk niets gezegd heeft."

Volledige zetelprognose Jan Roos:
VVD: 23
PvdA: 12
SP: 12
PVV: 23
CDA: 20
D66: 16
GroenLinks: 16
ChristenUnie: 7
PvdD: 4
SGP: 4
50Plus: 5
Denk: 4
VNL: 4

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.