Volledig scherm
© Screenshot The Passion

Jeangu Macrooy steelt de show als Judas in The Passion

ENSCHEDE/AMSTERDAM - Kippenvel, wat een prachtige volle stem, wow, wat goed; het is slechts een greep uit de reacties op social media over het optreden van Jeangu Macrooy als Judas in The Passion. De singer-songwriter die in Enschede studeerde stal de show tijdens het live tv-spektakel in de Bijlmer in Amsterdam.

De complimenten stroomden binnen op Twitter tijdens de duetten tussen Macrooy en Tommie Christiaan die Jezus speelde.

Judas

De rol van Judas wilde Macrooy het liefst. „Die rol intrigeert me het meest", vertelde hij eerder aan Tubantia. Tijdens de repetities eerder vandaag vertelde hij dat het 'heel leuk is om de slechterik te spelen'. "Ook omdat ik eigenlijk vrij lief ben", voegde hij toe met een grote glimlach op zijn gezicht.

Soulveteraan

Het is niet gek dat Macrooy werd gevraagd voor een rol in The Passion. Publiek en pers lopen weg met de 24-jarige Surinamer die klinkt als een soulveteraan. Macrooy is een graag geziene gast bij de Wereld Draait Door, zorgde voor uitverkochte zalen met zijn eerste tour en speelde het afgelopen jaar op alle grote zomerfestivals. Zijn muziek is eerlijk, rauw en vol emotie.

Ik zie jou

The Passion stond deze editie in het teken van het thema 'Ik zie jou'. Het verhaal gaat over omzien naar elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven. Tommie Christiaan speelde de rol van Jezus, Glennis Grace was Maria, Rapper Brainpower vertolkte de rol van Petrus.

Volledig scherm
© The Passion

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.