Volledig scherm
Portret Jeroen Hatenboer. © Emiel Muijderman

Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede

UpdateENSCHEDE - Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede. De VVD'er zegt dat er over twee van zijn grote projecten geen besluit genomen wordt, omdat een aantal politieke partijen obstructie pleegt.

De Enschedeër biedt op dit moment per brief zijn ontslag aan. Zowel het mega-project op de Kop van de Boulevard als de ombouw van het Muziekkwartier lopen het risico niet behandeld te worden in de raad. Zodoende komt er geen verdere besluitvorming.

Hatenboer: 'Ik kan mij niet vertonen bij partners die hier jaren aan gewerkt hebben, met de boodschap dat alles misschien toch niet doorgaat.'

Verslaggever Henk ten Harkel bezocht Jeroen Hatenboer enkele uren voordat hij zijn ontslag indiende, en sprak daarna over de laatste ontwikkelingen met 1Twente. Beluister het fragment hieronder terug.

VVD

Fractievoorzitter van de VVD Rene Kreeft verzekert dat dit geen gevolgen heeft voor de samenwerking met de coalitie. 'De VVD-fractie respecteert zijn beslissing, maar betreurt zijn besluit zeer.'

Rene Kreeft: “Jeroen Hatenboer heeft zich in de afgelopen 16 jaar met hart en ziel ingezet voor onze stad, waarvan de laatste 8 jaar als wethouder. Wij respecteren zijn beslissing. Wij zijn hem heel dankbaar voor zijn verdiensten en vinden het enorm jammer dat het zo voor hem moet eindigen.”

PvdA

PvdA-fractievoorzitter Laurens van der Velde noemt het besluit van Hatenboer een "slap onzinverhaal". In een berichtenwisseling op Twitter met fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen van de SP geeft Van der Velde aan dat hij uitleg vroeg aan Hatenboer over de spoed van zijn voorstellen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.