Volledig scherm
Portret Jeroen Hatenboer. © Emiel Muijderman

Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede

UpdateENSCHEDE - Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede. De VVD'er zegt dat er over twee van zijn grote projecten geen besluit genomen wordt, omdat een aantal politieke partijen obstructie pleegt.

De Enschedeër biedt op dit moment per brief zijn ontslag aan. Zowel het mega-project op de Kop van de Boulevard als de ombouw van het Muziekkwartier lopen het risico niet behandeld te worden in de raad. Zodoende komt er geen verdere besluitvorming.

Hatenboer: 'Ik kan mij niet vertonen bij partners die hier jaren aan gewerkt hebben, met de boodschap dat alles misschien toch niet doorgaat.'

Verslaggever Henk ten Harkel bezocht Jeroen Hatenboer enkele uren voordat hij zijn ontslag indiende, en sprak daarna over de laatste ontwikkelingen met 1Twente. Beluister het fragment hieronder terug.

VVD

Fractievoorzitter van de VVD Rene Kreeft verzekert dat dit geen gevolgen heeft voor de samenwerking met de coalitie. 'De VVD-fractie respecteert zijn beslissing, maar betreurt zijn besluit zeer.'

Rene Kreeft: “Jeroen Hatenboer heeft zich in de afgelopen 16 jaar met hart en ziel ingezet voor onze stad, waarvan de laatste 8 jaar als wethouder. Wij respecteren zijn beslissing. Wij zijn hem heel dankbaar voor zijn verdiensten en vinden het enorm jammer dat het zo voor hem moet eindigen.”

PvdA

PvdA-fractievoorzitter Laurens van der Velde noemt het besluit van Hatenboer een "slap onzinverhaal". In een berichtenwisseling op Twitter met fractievoorzitter Maxim van Luttikhuizen van de SP geeft Van der Velde aan dat hij uitleg vroeg aan Hatenboer over de spoed van zijn voorstellen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.