Volledig scherm
Een beer van kunststof rozen, duizenden rozenblaadjes: de Duitse Airbnb-gast pakte flink uit © Jasa

Jochem uit Enschede stomverbaasd: eigen huis plots decor huwelijksaanzoek

ENSCHEDE - Een mega-romantisch huwelijksaanzoek in je eigen huis, zonder dat je er zelf bent: het overkwam Jochem uit Enschede deze week. Hij verhuurt zijn eigen huis via Airbnb en geloofde zijn ogen niet toen hij foto's kreeg doorgestuurd. “Bizar dat dit in mijn eigen huis was.”

Een spoor van kaarsjes en rozenbladeren die leidden naar een grote roze beer, een eetkamertafel die volledig is versierd met rozenblaadjes, een jongeman die op de knieën gaat voor zijn vriendin. Enschedeër Jochem keek deze week vreemd op toen hij deze romantische beelden ontving van zijn Airbnb-gasten. De boodschap luidde: “Ik heb mijn vriendin ten huwelijk gevraagd in je huis!” 

‘Geen geintje’

Volledig scherm
Aan alle details was gedacht. De route leidde naar een grote beer van kunststof rozen, waar een ring bij lag. © Jasa

“Ik dacht eerst dat het een geintje was”, vertelt Jochem vanaf zijn vakantie-adres. “Zoiets verwacht je misschien op een bijzonder tropisch oord, niet in mijn huis op de Laares.” De Enschedeër verhuurde zijn huis via Airbnb voor een week aan het jonge stel Jasa en Kimberley uit het Duitse Bielefeld. “Hele nette gasten. Zo appten ze vaak hoe ze iets schoon moesten maken of zouden achterlaten. Maar dat dit in mijn eigen huis heeft plaatsgevonden, vind ik wel bizar.”

Speciale plek

Quote

Zoiets verwacht je op een bijzonder tropisch oord, niet in mijn huis op de Laares

Jochem

De Duitser had zijn huwelijksaanzoek maandenlang zorgvuldig voorbereid. De beer van kunststof rozen was bijvoorbeeld het resultaat van vele uren handarbeid. De ring had hij stiekem meegenomen. Het was de eerste vakantie samen van de twee. Jasa verraste zijn Kimberley op de avond dat ze precies vier jaar verkering hadden.

Wat ze zei? “She said yes!”, laat de Duitser weten. Hij zegt ‘mega gek’ te zijn op z’n vriendin en hoopt snel in het huwelijksbootje te stappen, een datum is nog niet gepland. Enschede blijft een bijzondere plek voor de twee, zo willen ze graag eens terugkeren naar de plek van het aanzoek. Jochem is nog steeds verbaasd. “Ik maak het thuis ook wel eens gezellig, maar zó heb ik nog nooit uitgepakt.”

Volledig scherm
De zelfgemaakte beer van kunststof rozen © Jasa
Volledig scherm
Het kersverse verloofde stel uit Duitsland: Jasa (links) en Kimberley © Jasa

Verslaggever Joost Dijkgraaf testte dit jaar: Kan ik zelf succesvol Airbnb-host worden in Enschede?
Bekijk het in onderstaande video of lees 
hier het artikel. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.