Jonge acteurs vertellen het verhaal van ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog

VIDEOENSCHEDE - De Twentse ouderen van nu, waren jongeren tijdens de oorlog. Hoe hebben zij deze jaren beleefd? Deze vraag staat centraal tijdens de voorstelling ‘Alle woorden zitten nog in mijn hoofd’ die donderdagavond na dodenherdenking wordt gespeeld in de synagoge in Enschede.

TV Enschede ging langs bij de synagoge en kreeg alvast een voorproefje van de theatervoorstelling 'Alle woorden zitten nog in mijn hoofd'. Bekijk de reportage hierboven.

Jonge acteurs tussen de 12 en 20 jaar oud hebben Twentse ouderen geïnterviewd. De verhalen vormen de basis van de voorstelling. De 18-jarige Verle Wijering uit Enschede vertolkt in de voorstelling het verhaal van één van de ouderen: “Het is een vrij heftig verhaal.” De gesprekken hebben indruk op haar gemaakt. “Je zag dat het nog steeds echt iets met ze doet.”

Theater na de Dam

De voorstelling in Enschede sluit aan op het landelijke ‘Theater na de Dam’. Tijdens de achtste editie van ‘Theater na de Dam’ worden er om 21.00 uur meer dan tachtig voorstellingen gegeven die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. 

Volledig scherm
© Robin Hilberink

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.