Joost (43) woonde drie jaar zwijgend in een klooster in Birma, nu geeft hij meditatiecursussen

Iemand moet het doenENSCHEDE - Drie jaar leidde hij in een klooster in Birma een zwijgend bestaan. Nu is hij voorzitter van SIT, stichting inzichtmeditatie Twente. En begeleidt hij al dertien jaar retraites en meditatie-sessies.

Joost van den Heuvel Rijnders (43) wist wel dat de zuster van zijn moeder die samen met haar Franse echtgenoot in Zuid-Frankrijk woonde, eind jaren 60 naar Delhi in India was geweest. Toch gebeurde er iets met hem toen hij zijn oom en tante als 21-jarige student geschiedenis aan lerarenopleiding in Zwolle tijdens een zomervakantie opzocht. „Het waren oude hippies die een bedrijfje runden in biologische groenten. 

 1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
  PREMIUM
  Column

  Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

  ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.
 2. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerkramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’
  PREMIUM

  Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerk­ramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’

  ENSCHEDE - Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag, aan deze krant. „Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.