Volledig scherm
Ilse Warringa als juf Ank (rechts) in gesprek met 'luizenmoeder' Hannah, oftewel Jennifer Hoffman. © Screenshot

'Juf Ank' een tv-talent? Dat wisten ze bij ziekenhuis MST in Enschede al jaren

ENSCHEDE - Ilse Warringa (42), beter bekend als juf Ank uit de tv-serie De Luizenmoeder, is een ware hit in Nederland. Maar dat ze goed is op beeld, wisten ze bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede al jaren. 

'Juf Ank, waar kennen we haar ook alweer van?', vraagt MST op de eigen Facebookpagina aan haar volgers. Met een flinke knipoog, dat wel. Nog nooit was de actrice zo populair als nu, nu ze de rol van lerares van groep 3 op de fictieve basisschool De Klimop speelt in De Luizenmoeder. De derde aflevering van de AVROTROS-serie trok afgelopen zondag 2,4 miljoen kijkers en menig kijker gaat stuk om de rechtlijnige Ank, die in elke situatie op school krampachtig probeert de orde te handhaven en daar de meest pietluttige regels voor bedenkt. Maar MST verwijst met haar bericht op Facebook naar een eerdere rol van Warringa.

Het ziekenhuis voorzag al eerder dat Warringa kijkers weet te binden. MST strikte de in Dalfsen opgegroeide actrice voor de rol van verteller in de vierdelige serie 'Wegwijs in het nieuwe MST'. Daarin legde het Enschedese hospitaal eind 2015 uit wat er allemaal zou veranderingen met de komst van het nieuwe MST (zie video onderaan artikel).

Rol in regionale comedy 

Warringa heeft meer klusjes in deze regio gedaan. Zo speelde ze in de regiocomedy De Groote Markt 30, dat uitgezonden werd door RTV Oost. Volgens de actrice lag daar de basis voor het succes van De Luizenmoeder, omdat ze op de set regisseur Jan Albert de Weerd ontmoette. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.