Volledig scherm
Scholten en Takkenkamp (r) op de Lonnekerberg waar vanwege de luchthavenplannen bomen worden gekapt. © Emiel Muijderman

Kaalslag dreigt bij vliegveld

ENSCHEDE - Stichting Lonnekerberg komt in het geweer tegen de massale bomenkap rond de luchthaven.

Bij een doorstart van Twente Airport moeten er waarschijnlijk duizenden bomen tegen de vlakte. De Stichting Lonnekerberg (StiL) slaat alarm. Voorzitter Geertjan Takkenkamp heeft berekend dat het om ruim 80 hectare gaat op de Lonnekerberg en aangrenzende natuurgebieden. „Dat is meer dan honderd voetbalvelden. Het gaat om monumentale bomen. Rampzalig.”
De voorgenomen kap wordt geopenbaard in het ontwerp-luchthavenbesluit voor Twente Airport, genomen door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er is een zogeheten hoogtebeperking in opgenomen: in een ruime zone rond het vliegveld mogen zich geen hoge bomen bevinden.
De Stichting Lonnekerberg komt in het geweer tegen het ontwerp- luchthavenbesluit. Gebiedsontwikkelaar ADT (Overijssel en Enschede) wordt dringend verzocht het verzoek om een luchthavenbesluit in te trekken. „De enige manier om dit drama te voorkomen”, aldus voorzitter Takkenkamp.
ADT laat in een reactie weten in gesprek te zijn met het ministerie over versoepeling van de hoogtebeperking.

Lees de uitgebreide reportage in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.