Volledig scherm
© Getty Images

Karim El Ahmadi (her)opent eigen Cruyff Court in Enschede

AUDIOENSCHEDE - Het Cruyff Court naast speeltuin Tuindorp  aan de Vlierstraat zal vanaf donderdag 2 november de naam dragen van Feyenoord-aanvoerder en geboren Enschedeër Karim El Ahmadi. De Marokkaans international, die zijn loopbaan begon bij FC Twente zal het veldje in zijn geboortestad op die dag feestelijk heropenen. 

Het Cruyff Court heeft een nieuwe kunstgrasmat gekregen en het krijgt een andere naam. De opening is van 15.00 – 17.30 uur. Na het officiële moment van ondertekenen van het convenant door de samenwerkingspartners wordt het veld in gebruik genomen en wordt er voor de kinderen een voetbaltoernooi georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Het Cruyff Court is een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Maar het is ook een podium voor de jeugd waar ze leren over o.a. respect, waar ze vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen.

Convenant

De nieuwe kunstgrasmat is mede mogelijk gemaakt door Cruyff Foundation en Gemeente Enschede. Het Cruyff Court Karim el Ahmadi convenant wordt getekend door Gemeente Enschede, Sportaal, Bonhoeffer, Ai1S de Zuidsprong, Alifa, FC Twente Scoren in de Wijk en Stichting Enschedese Speeltuinen. TV Enschede sprak over de opening met Jasper Agelink van Sportaal. Beluister dat item hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.