Volledig scherm
Tijdens de wedstrijd werd deze Deen op de bon geslingerd. © Lars Smook

Kater na Oranje-voetbalfeestje: 168 foutparkeerders op de bon

AUDIOENSCHEDE - Voor 168 automobilisten eindigde het voetbalfeest na de gewonnen EK-finale in een kater. Zij vonden een bon achter hun ruitenwissers voor foutparkeren of het niet hebben van een parkeerkaartje.

Onder hen 32 gasten uit Denemarken. Op Facebook krijgt de gemeente Enschede er flink van langs. ‘Wat nou gastvrij en hopen dat de mensen terugkeren in Enschede, hiermee jaag je ze juist de stad uit om nooit meer terug te komen’, zo luidde het commentaar.

Handhaving

Woordvoerder Derk Jan Eshuis van de gemeente begrijpt die gevoelens. ,,Het is een logische reactie als je zo’n mooi voetbalfeestje hebt gevierd en je komt bij je auto en er zit een bon achter. Maar bij elke koopzondag of evenement in de stad handhaven we. Daar vormde zondag dus geen uitzondering op en het aantal van 168 is ook niet extra hoog ten opzichte van een reguliere koopzondag.” TV Enschede FM sprak over de boetes met Derk Jan Eshuis. Beluister dat item hierboven terug.

Kinderachtig

Eshuis beseft dat het kinderachtig overkomt, maar wijst een bewuste controle-actie omdat het extra druk in de stad is van de hand. ,,Onze handhavers maken een ronde en in dit geval kregen we van de politie te horen dat er met name bij veel gehandicaptenplekken andere auto’s stonden. Dat leverde zondag 168 boetes op . De Denen hebben dus een extra kater door de nederlaag en de bon.” 

Hoogte boete

De hoogte van de boetes varieert. Iemand die zijn auto ergens neerzet zonder een parkeerkaartje te kopen krijgt een zogeheten naheffings parkeeraanslag van 61 euro en een keer een uurtarief van 2,80 euro. Zet je je auto op een plek waar dat niet mag, dan wordt het bedrag geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau en kost het 90 euro.

Volledig scherm
Archieffoto © ANP

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.