Volledig scherm
PREMIUM
Een Keolistrein lijkt door een rood sein te rijden tussen Enschede en Hengelo. Maar het sein rechts sprong pas op rood nadat de kop van de trein het sein was gepasseerd. Toch gaat het te vaak wel fout. © Carlo ter Ellen

Keolismachinisten al acht keer door rood sein

ENSCHEDE - Keolismachinisten reden sinds de vervoerder op 10 december 2017 de lijn Enschede-Zwolle overnam zeven keer door een rood sein. Op Hengelo-Zutphen reed één keer een Keolismachinist door rood. Het bedrijf staat nu onder ‘verhoogd toezicht’ van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

De inspectie noemt het rijden door rood ‘niet ongebruikelijk’ nadat een nieuwe vervoerder op een traject is begonnen. De veiligheid van reizigers zou niet in het geding zijn geweest. FNV Spoor spreekt dat tegen.

  1. Levensteken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwijning nóg mysterieuzer

    Levenste­ken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwij­ning nóg mysterieu­zer

    Twaalf weken na haar verdwijning heeft Joän Berends (18), die tot juli vorig jaar in Enschede woonde, voor het eerst van zich laten horen. Althans, daar lijkt het op. Een vriendin kreeg op Facebook een teken van leven van de tiener, die een psychische stoornis heeft en verbleef in een jeugdzorginstelling. ,,Enerzijds zijn we opgelucht maar anderzijds ook weer niet’’, zegt moeder Esther Muller tegen deze site.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.