Volledig scherm
© Enschede

Kerstmarkten en -concerten

ENSCHEDE - In de hal van de locatie de Ariënsstaete van AriënsZorgpalet aan de Lijsterstraat (30) wordt woensdag van 14.30 tot 19.30 een kerstmarkt gehouden.

Er de kerstman en een kerstloterij ontbreken niet, terwijl Beiersbond voor de muzikale om lijsting zorgt. Er zijn ook hapjes en drankjes, zoals warme chocolademelk en apfelstrudel.

*In de Zuiderspeeltuin aan de Kuipersdijk (83) is morgen eveneens een kerstmarkt van 13 tot 18 uur met kerstbakjes maken, snert en glüwein en muzikale medewerking van het gemengd zangkoor Sempre Cresendo.

*Een dag later, donderdag, wordt er op de openbare basisschool de Esmarke aan de Esmarkelaan (201) van 17 tot 19 uur een kerstmarkt gehouden waar onder meer door kinderen en ouders gemaakte kerststukken en - versieringen worden verkocht. Op het middenplein is buiten een eterij ingericht.

*Speeltuingebouw 't Hoogeland aan de Molukkenstraat (90) staat vrijdag en zaterdag in het teken van een kerstmarkt. Iedereen krijgt een attentie van de kerstman. De glüwein is alcoholvrij. Op vrijdag is de kerstmarkt open van 14 tot 21 uur, op zaterdag van 10 tot 16 uur.

Kerstconcerten

*Samenzang en lezingen staan centraal tijdens een activiteitenmiddag voor 50-plussers van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, morgen van half drie tot half vijf in de Immanuëlkerk aan de Wicher Nijkampstraat (95).

*In de kapel van het Medisch Spectrum Twente aan het Ariënsplein geven de kamerkoren Montessera en Il Cocodrillo Cante vrijdag vanaf 20.30 uur een adventsconcert. De organisatie is in handen van de Stichting Kapelconcerten. Ilse van Griensven treedt op als sopraan, Marion Röber als alt en Jeanet Bosch speelt klavecimbel.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.