Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Kersttocht Roombeek groot succes: 'Volgend jaar weer'

ENSCHEDE - Tal van Enschedeers hebben vrijdagavond De Kersttocht door Roombeek en de kerstmarkt in Prismare bezocht.Volgens mede-organisator Anniek Janssen 'bleven de mensen maar toestromen'. Zij schat dat het er 'een paar duizend' zijn geweest.

Kerstverhaal
Voor de eerste Kersttocht door Roombeek hadden zorgorganisatie Estinea, het Huis van Verhalen, de Jeugdbieb Prismare, de basisschool Menkotoren de handen ineengeslagen. Zo'n 100 figuranten voerden op zes locaties in de wijk het kerstverhaal op.

Gigantisch
De organisatie is naar eigen zeggen verrast door de grote toeloop van bezoekers. "Het was gigantisch. Dit hadden we niet verwacht", zegt Anniek Janssen namens de organisatie.

Tweede editie
Volgens haar wordt er nu al gesproken over een tweede editie. "Figuranten, vrijwilligers en bezoekers zeiden allemaal: dit moeten we weer doen."

Volledig scherm
© Reinier van Willigen
  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.