Volledig scherm
(Foto ter illustratie) © Thinkstock

Kind mogelijk seksueel misbruikt in Enschede, politie zoekt getuigen

ENSCHEDE - Het kind dat zaterdag 1 juni korte tijd vermist was in de wijk Boswinkel-Oost in Enschede, is mogelijk slachtoffer geworden van een zedendelict. Dat meldt de politie vrijdag. Daags na het incident werd al een getuigenoproep gedaan, maar de politie sprak toen nog niet van een zedendelict.

Het kind was die bewuste zaterdag 1 juni tussen 14.00 en 16.00 uur vermist. Het is niet exact duidelijk wat er in die twee uur tijd gebeurd is, maar volgens de politie is het kind mogelijk in een auto gestapt en vervolgens seksueel misbruikt.

Rechercheonderzoek

De politie heeft meerdere rechercheurs op de zaak gezet. Zij hebben onder meer een buurtonderzoek gedaan, meerdere mensen gesproken en camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. Ook is er uitgebreid forensisch onderzoek gedaan in de straat.

Desalniettemin heeft de politie nog veel vragen. Zo is de politie op zoek naar een aantal meisjes die op het moment van het incident in de speeltuin in Oost-Boswinkel waren. Ook naar een oudere man en vrouw, die in de speeltuin op een bankje zaten, wordt uitgekeken. Tot slot zegt de politie op zoek te zijn naar een man van ongeveer 50 jaar oud, die met zijn hond aan het wandelen was. Hij wordt opgeroepen om zich te melden.

Een overzicht van alle vragen die de politie over het zedendelict heeft, is hier te vinden.

Volledig scherm
Onderzoek naar de vermissing op die bewuste 1 juni 2019 © News United / Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.