Volledig scherm
De vlam brandt als nooit tevoren: op het podium bij rapper Snelle. © Videostill/RTL Boulevard

Kleine brand op podium bij rapper Snelle in Enschede: ‘Je verzint het niet’

videoENSCHEDE - Je verzint het niet: rapper Snelle uit Deventer die op het podium zingt over de ‘vlam die brandt als nooit tevoren’ en even later moet vragen om een brandblusser. Want er is echte fik.

Het overkwam de rapper vrijdagavond in Enschede, in Metropool. Een monitor op het podium vatte vlam. De crew van Snelle wist het vuur snel te blussen. ,,Ik weet niet goed hoe ik hiermee moet omgaan’’, zei Snelle tegen zijn publiek, om gevat daaraan toe te voegen: ‘Maar de vlam brandt weer als nooit tevoren.’

Schoenen

Het is een zin uit de hit Reünie die hem wereldberoemd in heel Nederland maakte. Hij zingt over een schoolreünie waar zijn vroegere pesters hem met de moed in de schoenen de hand zullen schudden. Want Snelle is nu een grote meneer, bekend omdat hij zijn droom waar heeft kunnen maken: rapper worden.

Koudvuur

,,Je verzint het niet’’, zegt directeur Johan de Jong van Metropool. Zingen over vuur en dan een vlam zien... ,,Er werd een koudvuurfontein gebruikt op het podium. Een vonkje was in het schuim van de monitor terecht gekomen. En dat ging branden. Het was maar aan klein vlammetje.’’

Rammstein

De crew was het vuurtje snel de baas. ,,Het heeft zelfs geen blijvende schade aangericht. Het incident is voor De Jong geen reden om koudvuur af te schaffen in Metropool. ,,Nee joh, we hadden hier kort geleden Feurengel, vuurengel. Dat is dé tribute-band van Rammstein.’’ Daar gebruiken ze pas van die fonteinen. 

De beelden zijn hier te zien:

Brand op het podium bij rapper Snelle

De carrière van rapper Snelle gaat als een lopend vuurtje. Gisteravond was zijn show zelfs zó lit dat er brand onstond op het podium.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.