Volledig scherm
© Newsroom Enschede

Koerier (23) was kwartier buiten bewustzijn bij brute overval in Enschede

ENSCHEDE - De 23-jarige koerier die dinsdagochtend in het Enschedese Havengebied bewusteloos is geslagen, is zeker een kwartier buiten bewustzijn geweest. De man uit Gronau werd aan De Hoeveler, ter hoogte van glashandel Pilkington, vermoedelijk van achteren aangevallen door drie mannen en raakte direct bewusteloos.

Het slachtoffer werd in zijn eigen bus buiten bewustzijn meegenomen naar het Molenveld, een weggetje in het buitengebied richting Boekelo, zo'n 5 kilometer van het Enschedese Havengebied. Nadat de man bijkwam, belde hij met zijn werkgever Mach Transport in Oldenzaal.

Directeur Amed Hastemir: „Hij klonk verward en had geen idee waar hij was.” Via het trackingsysteem in de bus kon Hastemir de locatie voor hem bepalen.

Pakketten
De chauffeur belde zelf de politie. Het slachtoffer is met een hoofdwond en mogelijk met een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bijna alle pakketten uit de bus werden meegenomen. Het is nog niet duidelijk wat daar in zat.

Dozen
De politie zegt op zoek te zijn naar drie verdachten. De overval heeft vermoedelijk rond 09.00 uur plaatsgevonden. Het is nog niet duidelijk of de overvallers aan het Molenveld dozen hebben overgeladen of dat al eerder deden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.