Gerry Grouwe geniet volop van zijn woonkamervijver, maar die moet op last van woningcorporatie Domijn verdwijnen. Niet omdat het strikt formeel volgens het huurcontract niet mag maar omdat de situatie gevaar zou opleveren voor buren en hemzelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerry Grouwe geniet volop van zijn woonkamervijver, maar die moet op last van woningcorporatie Domijn verdwijnen. Niet omdat het strikt formeel volgens het huurcontract niet mag maar omdat de situatie gevaar zou opleveren voor buren en hemzelf. © Erwin Waanders

Koikarpers in woonkamer en slangen in slaapkamer, mag dat?

ENSCHEDE - Van een vogelspin of een uit de kluit gewassen wurgslang in een huurwoning kijken medewerkers van Enschedese corporaties al nauwelijks meer op. Anders wordt het als in een piepklein tuintje van een rijtjeshuis een pony is gestald. Of midden in de woonkamer een vijver vol koikarpers, waarover deze week een rechtszaak diende. Wat mag wel en niet als huurder?

 1. Grensoverschrijdende acties krijgen vervolg op Nederlandse en Duitse Bevrijdingsdagen
  PREMIUM

  Grensover­schrij­den­de acties krijgen vervolg op Nederland­se en Duitse Bevrij­dings­da­gen

  GRONAU/GLANERBRUG – Dit jaar luiden op woensdag 5 en op zaterdag 8 mei de klokken van alle kerken in Gronau, Epe, het graafschap Bentheim én Glanerbrug gelijktijdig. Om de bevrijding van het naziregime in Duitsland en Nederland te vieren en als signaal van vrede en internationaal begrip. Bovendien zullen als teken van solidariteit bij het gemeentehuizen behalve de stadsvlaggen ook de vlaggen van Nederland en Europa wapperen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Verdachten dood 14-jarige Lotte blijven in de cel
  Play

  Verdachten dood 14-jarige Lotte blijven in de cel

 2. Hilarisch! Mariska vermomt zich als vuilniszak om avondklokboete te ontlopen
  Play

  Hilarisch! Mariska vermomt zich als vuilniszak om avondklok­boe­te te ontlopen

Enschede e.o.