Volledig scherm
Koning Willem-Alexander © BSR Agency

Koning Willem-Alexander vandaag in Enschede

ENSCHEDE – Koning Willem-Alexander komt deze vrijdag naar Enschede voor de opening van het nieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente. Wanneer komt de vorst aan in Twente en wat gaat hij vandaag doen in Enschede? 

De koning komt naar verwachting rond 13.30 uur aan op de Universiteit Twente, die deze vrijdag het 58-jarige bestaan viert. Bij die viering is de koning ook aanwezig, de DIES Natalis. Voor het eerst mét baard, want sinds koning Willem-Alexander besloot  om zich niet meer te scheren is hij ook niet meer in Twente geweest.

Rondleiding en gesprek

Volledig scherm
Het nieuwe TechMed Centre van de UT. © eric brinkhorst

De koning is deze vrijdag vooral in Enschede vanwege de opening van het gloednieuwe TechMed Centre. Dat doet hij samen met vier studenten van de UT, waarmee hij het startschot voor de opening geeft. Na afloop krijgt hij een rondleiding door het in Europa unieke concept. In het onderzoekscentrum worden opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum onder één dak gebracht. Het TechMed Centre werkt samen met ziekenhuizen, universitaire medisch centra en bedrijfsleven.

De koning krijgt onder meer te zien hoe ‘bewoners’ (studenten en wetenschappers) van het TechMed Centre de hypermoderne faciliteiten in het gebouw demonstreren. De koning gaat ook in gesprek met de mensen die hun werkonderkomen hebben in het nieuwe onderzoekscentrum van de vrijdag jarige UT.

Koning beleeft ‘fantastische dag’ in Hengelo

De laatste keer dat de koning Twente aandeed was vorig jaar. In september 2018 was de vorst te gast in Hengelo. Hij bezocht het ROC van Twente, het Hightech Systems Park en het C.T Stork College. Bekijk hierboven de video van die 'fantastische dag’, volgens de koning.

In 2016 kwam de koning zelfs onverwachts naar Enschede, tijdens een bezoek aan de Stadsbank. Later dat jaar haalde een koninklijk bezoek aan Twente zelfs het landelijke nieuws, toen de koning een ‘dab’ deed in Oldenzaal.

Bekijk hier een volledig overzicht van alle koninklijke bezoeken aan Twente van de laatste jaren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.