Volledig scherm
© ANP

Koningin Máxima opent Gebouw Zuid in Enschede

ENSCHEDE - Koningin Máxima komt naar Enschede. De vorstin verricht op 21 juni de officiële opening van Gebouw Zuid van de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat. In de oude fabriekshal op het voormalige Polaroid-terrein zit nu onder andere de Twentsche Foodhal, Aveleijn en Domijn. 

Gebouw Zuid was ooit onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek en is gebouwd in 1908. Na de herontwikkeling in het afgelopen jaar, hebben 25 partijen hun intrek genomen in het pand, waar het nu draait om ambacht, ondernemerschap en het ontmoeten van elkaar. 

Koningin Máxima wordt donderdag 21 juni ontvangen in Enschede door de ondernemers van de Performance Factory, die zich daarna aan de vorstin presenteren. De koningin krijgt een rondleiding door het gebouw en verricht de openingshandeling. Aansluitend gaat ze in gesprek met mensen die betrokken zijn bij de Performance Factory.

Midzomerfestival

De officiële opening is om 15.00 uur op het buitenterrein van de Performance Factory en is vrij toegankelijk. Na de opening door de koningin begint het Midzomerfestival, waarbij bezoekers in tropische sferen kennismaken met alles dat de Performance Factory te bieden heeft.

Volledig scherm
© Lars Smook
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.