Volledig scherm
Een eerdere editie van Lonneker Live op het plein. © Marita Steggink

Koningsnacht in Lonneker overgenomen; ENorm niet langer op podium

LONNEKER - Het feest tijdens Koningsnacht krijgt een nieuwe invulling in Lonneker. De drie Twentse lefgozers achter de Paasfeesten Lonneker gaan het feest vormgeven. ENorm keert niet meer terug op het podium, de naam Lonneker Live vervalt.

De afgelopen vijf jaar werd het feest op het dorpsplein georganiseerd door Mirco Bergink van Sprakel in samenwerking met ENorm. Dat gaat veranderen. De mannen achter de Paasfeesten Lonneker nemen vanaf komende editie de organisatie over. “Mirco (van Sprakel red.) heeft ons gevraagd de Koningsnacht over te nemen. Voor hem en ENorm was het mooi geweest”, reageert Lars de Goede de achterliggende stichting. Hij wil het feest iets anders inrichten en kiest voor een feestband en dj.

De locatie blijft hetzelfde, namelijk voor de kerk op het dorpsplein. De naam Lonneker Live vervalt wel en wordt vervangen door Koningsnacht Lonneker. De eerste editie vindt plaats op zondag 26 april 2020.

Stichting Paasfeesten Lonneker werd bijna twee jaar geleden in het leven geroepen om meer activiteiten voor jongeren te organiseren in het dorp. Drie piepjonge studenten begonnen aan een flinke klus: een dorpsfeest voor ruim 1.000 bezoekers tijdens Pasen. Inmiddels zijn de paasfeesten toe aan hun derde editie en is het uitgegroeid tot driedaags evenement. 

Eerder vroegen we de ‘lefgozers uit Lonneker’ naar hun eerste eigen Paasfeest

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.