De geridderde jubilaris. Foto Mieke IJsselmuiden
Volledig scherm
De geridderde jubilaris. Foto Mieke IJsselmuiden

Koordirigent Armanda ten Brink geridderd

ENSCHEDE - Dirigent Armanda ten Brink (48) is zondagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde in het Enschedese Muziekcentrum bij de uitvoering van Carl Orffs Carmina Burana, ter gelegenheid van Ten Brinks 25-jarig jubileum als koordirigent.

Ten Brink kreeg de koninklijke onderscheiding omdat ze zich een kwart eeuw lang 'uitermate verdienstelijk' heeft gemaakt voor de muziek, zoals burgemeester Peter den Oudsten van Enschede bij de uitreiking vertelde. De dirigent heeft diverse koren begeleid en zich ingezet bij theaterproducties en concerten, niet alleen als dirigent, ook als pianist, stemcoach en muziekpedagoog.


Den Oudsten prees haar tomeloze inzet voor het Stedelijk Koor Enschede, waar ze leden zelfs gratis zangles geeft om tot een beter resultaat te komen en "niet schroomt om even naar Den Haag op en neer te rijden om een ontbrekende partituur op te halen."


Daarnaast is ze actief bij het Ettens Mannenkoor, het Studio'65 Vocaal Theater en in Duitsland - Ten Brink woont in Neuenhaus - bij het meisjeskoor Experience en het Neuenhauser Knabenchor. Ook Thomas Berge krijgt zangtechnische begeleiding van haar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.