Volledig scherm
PREMIUM
Veel bezoekers hebben zich verkleed voor het festival. © Annina Romita

Kunst bekijken in flowerpower-sfeer bij Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE - Ter ere van de nieuwe Tischbein-tentoonstelling en de Open Monumentendag hield Rijksmuseum Twenthe afgelopen weekend het gratis festival Herfsttooi. In flowerpower-sfeer workshops volgen, kunst kijken en ontspannen.

„If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair.” Het bekende flower-power lied San Francisco van Scott McKenzie schalt uit de bus die bij de ingang van Rijksmuseum Twenthe geparkeerd staat. Bezoekers kunnen zich kleden in 'kleding- en haar-accessoires van toen' en dan op de foto. Vooral degenen die zelf jong waren in de jaren 60 en 70, laten zich fotograferen. „Het enige dat nog mist, is een joint”, meent een van hen.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.