Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Sonna Krom voor haar muurschildering. © Annina Romita

Kunstrel in Enschede: kunstenares verwerkt gezicht van overleden vader in muurschildering

AudioENSCHEDE - Weer gedoe over een kunstwerk, nota bene een cadeau aan de inwoners van Enschede. Vlak voor de onthulling van een muurschildering is er ruzie tussen de kunstenares en de opdrachtgever. Die eist dat een ‘wezensvreemd’ gezicht voor zaterdag uit het tafereel wordt gepoetst.

Het gaat om twee muurschilderingen aan de Buurserstraat in de stad, die herinneren aan de voormalige spoorverbinding Enschede - Ahaus (1903-1975). Die lijn bracht de stad in vroeger tijden werk, aanzien en welvaart. Het kunstwerk is gemaakt door Sonna Krom, in opdracht van de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.