Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Sonna Krom voor haar muurschildering. © Annina Romita

Kunstrel in Enschede: kunstenares verwerkt gezicht van overleden vader in muurschildering

AudioENSCHEDE - Weer gedoe over een kunstwerk, nota bene een cadeau aan de inwoners van Enschede. Vlak voor de onthulling van een muurschildering is er ruzie tussen de kunstenares en de opdrachtgever. Die eist dat een ‘wezensvreemd’ gezicht voor zaterdag uit het tafereel wordt gepoetst.

Het gaat om twee muurschilderingen aan de Buurserstraat in de stad, die herinneren aan de voormalige spoorverbinding Enschede - Ahaus (1903-1975). Die lijn bracht de stad in vroeger tijden werk, aanzien en welvaart. Het kunstwerk is gemaakt door Sonna Krom, in opdracht van de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.