Volledig scherm
© Vuurwerkcampagne gemeente Enschede

Last van vuurwerk? In Enschede kan je je eigen vuurwerkvrije zone inrichten

ENSCHEDE - Krijg jij vreselijke koppijn van al dat vuurwerk tijdens de jaarwisseling? Of reageren je huisdieren angstig op het geknal? Gemeente Enschede biedt een oplossing: de vrijwillige vuurwerkvrije zone.

Enschedeërs kunnen zelf rond hun huis of zelfs in hun hele buurt een vuurwerkvrije zone inrichten door onderstaande poster achter het raam te plakken. 'Hier geen vuurwerk afsteken', staat groot op het plakkaat. 

Hele buurt

"Het idee is dat Enschedeërs rekening met elkaar houden bij het afsteken van vuurwerk en elkaar daarop kunnen aanspreken", legt de gemeente uit. "Men kan dit op persoonlijke titel doen, maar het is ook denkbaar om met een hele straat of buurt af te spreken een vrijwillige vuurwerkvrije zone in te richten." In het laatste geval hangt er dus in de hele buurt een poster achter het raam.

De vuurwerkposter staat in het weekblad Huis aan Huis van 27 december. Alvast zelf de poster downloaden en printen? Klik dan hier.

Verplichte vuurwerkvrijezones

Er zijn ook verplichte vuurwerkvrije zones in Enschede. Namelijk rond ziekenhuis MST, dierenopvanglocaties en kinderboerderijen. De nieuwe aanpak is tot stand gekomen na een stadsdialoog die in juni begon en enkele maanden duurde. 

Volledig scherm
© Vuurwerkcampagne gemeente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.