Laurens ten Den tijdens show overvallen door noodweer: ‘Was heel heftig’

videoEen bizar toeval: precies 50 jaar na de storm op het beroemde Woodstock, werd de jubileumvoorstelling over het hippiefestival van Twentse theatermaker Laurens ten Den ook overvallen door noodweer. “Het was echt heel heftig.”

Stoelen vlogen door de lucht, gitaren en geluidsapparatuur werden verwoest en 1.200 bezoekers moesten rennen naar een veilige schuilplaats: de storm tijdens het jubileumweekend van de Twentse Woodstockshow in het Duitse Nürnberg was geen kattenpis. “Het was echt een kleine tornado. De beelden lijken al heftig, maar tijdens het heftigste moment heeft niemand gefilmd”, vertelt Ten Den.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.