Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Le Duc heeft ziekte van Crohn maar is klachtenvrij en deelt kennis

HEERENVEEN - Nadat bij Jeroen le Duc (31) de ziekte van Crohn was vastgesteld, gebruikte hij zijn eigen lichaam als experiment. Dankzij een andere levensstijl en aangepaste voeding is hij nu pijn- en klachtenvrij. Via zijn bedrijf Crohnproof wil Le Duc die kennis met darmpatiënten delen. „Mensenlevens veranderen, dat is gaaf!”

Een broodje kroket. Als er iets is wat Jeroen le Duc niet meer eet en dat eigenlijk best nog wel eens zou willen proeven, dan is het dat wel. Maar of het wijselijk is? „Het brood bestaat uit granen, net als het paneermeel dat het laagje van de kroket vormt. Voor iemand met de ziekte van Crohn is dat niet verstandig om te eten. Het is mij een mogelijke terugval naar pijn en klachten in ieder geval zeker niet waard.”

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.