Leger des Heils in Enschede maakt nu ook tiny houses

VideoENSCHEDE - Met je eigen handen een huis bouwen. Daar kan je trots op zijn en dat is ook wat het Leger des Heils aan de medewerkers van het Work Center aan de Euregioweg wil meegeven. 

Quote

Wij maakten meubels en toen dachten we: wij kunnen veel meer dan dat

Niek Heinemeijer, Manager werkprojecten

Sinds 2015 beschikt het Leger des Heils in Enschede over een houtwerkplaats waar meubels worden gemaakt.  Dat groeide al snel uit zijn jasje. Aan de Lenteweg werd een nieuw onderkomen gevonden en sinds vorig jaar zit daar vlakbij, aan de Euregioweg, het Work Center. Dat is speciaal geopend om samen te werken aan de bouw van verplaatsbare, houten tiny houses. 

„Wij maakten al meubels en toen dachten we: wij kunnen veel meer dan dat”, zegt werkproject-manager Niek Heinemeijer. Eind vorig jaar werd de werkplaats ingericht en inmiddels staan er in de hal vijf houten huisjes in verschillende stadia.    

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.