Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Lennard (4) uit Enschede vecht voor zijn leven

ENSCHEDE - De vierjarige Lennard uit Enschede heeft de zeldzame kinderkanker neuroblastoom met uitzaaiingen. „Je kijkt naar buiten en het leven gaat door, maar daar gaat in één klap jouw wereld”, zegt zijn moeder Marleen woensdag in De Twentsche Courant Tubantia over de diagnose. De stichting Lennard4life komt het gezin te hulp. Want in Amerika gloort hoop.

Philadelphia
Als alles in het AMC in Amsterdam voorspoedig verloopt mag Lennard eind februari naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Philadelphia. Het gaat nu zo goed met hem dat hij in aanmerking komt voor een immunotherapie, die verder nog nergens wordt gegeven. Circa 70 procent van de kinderen met neuroblastoom overlijdt. Maar de behandeling in Amerika verdubbelt Lennards overlevingskansen.

Zorgverzekeraar
De behandeling in de VS wordt door de zorgverzekeraar vergoed, maar niet het verblijf voor het gezin in Amerika. Er is 80.000 euro nodig om alle bijkomende kosten daar te dekken. Al wordt het hun bankroet, we gáán, zegt vader Karst Jan: „Lennard is 4 jaar, geen 80. Je vraagt je niet af of het de moeite waard is. Al was het maar 1 procent meer kans op overleven, je gaat. Je moet dat vliegtuig halen.”

Lennard4life
Vrienden van de getroffen Enschedese familie hebben de stichting Lennard4life opgericht. “Het gezin gaat een zware tijd tegemoet en staat er daar alleen voor. De behandeling is zwaar en emotioneel. Financiële problemen kunnen ze er niet bij hebben.”

Wie het gezin wil steunen, kan doneren aan de stichting, NL63 RABO 0195271173. Voor meer informatie en acties:www.lennard4life.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.