Volledig scherm
De N35 tussen Nijverdal en Raalte gaat drie weken lang dicht. © Carlo ter Ellen DTCT

Let op: hele zomer flink omrijden in Twente

NIJVERDAL/BORNE/ENSCHEDE - De zomervakantie in de regio is gisteren begonnen, maar niet voor wegwerkers. Zij zijn de komende weken volop aan de slag in de regio, waardoor automobilisten flink om moeten rijden. Hier wordt gewerkt:

De N35 tussen Nijverdal en Raalte

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten dat ze vanaf volgende week rekening moeten houden met flinke vertraging vanwege groot onderhoud aan de N35. Tussen de Grotestraat in Nijverdal en de spoorwegovergang bij Mariënheem is de hoofdrijbaan van maandag tot en met 5 augustus afgesloten voor alle verkeer. De Salland-Twente Tunnel is van 22 juli tot en met 2 augustus dicht. De N35 tussen Nijverdal en Wierden is van 22 tot en met 24 juli afgesloten. Dat geldt niet voor het gedeelte tussen de Baron van Sternbachlaan en de Burgemeester Boersingel (afslag Rijssen). Het verkeer wordt vanuit Twente via de A1 en A50 omgeleid naar Zwolle. Bij Wierden kan het verkeer kiezen uit twee omleidingsroutes om Raalte te bereiken. De eerste gaat via de N36 naar Ommen en de N348 naar Raalte. De andere gaat via de N350 en N347 (Enter) naar de A1, en dan via de N322 van Holten naar Raalte.

Borne, doorgaand verkeer tussen Hengelo en Almelo

In Borne wordt gewerkt aan de kruising die de woonwijk Bornsche Maten met het ‘oude’ gedeelte van het dorp  verbindt. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de dorpsbewoners, maar ook voor al het doorgaande verkeer dat over de N743 tussen Almelo en Hengelo rijdt. Vanaf maandag tot eind augustus wordt er telkens een wegvak afgesloten. Verkeer kan er nog langs, maar moet rekening houden met flinke vertraging.

Enschede, diverse wegen in de stad

In Enschede zijn al een paar weken belangrijke toegangswegen afgesloten en dat blijft ook zo de komende zomervakantie. Zo zijn de Deurningerstraat en de Oldenzaalsestraat dicht. Middenin het centrum wordt gewerkt aan De Kop van de Boulevard. De parkeergarage Van Heek West blijft via de Zuiderval - Haaksbergerstraat bereikbaar. En alle andere ingangen van de Van Heek garage zijn gewoon bereikbaar.

Deurningen - Hengelo - Enschede, N737 Weerseloseweg-Vliegveldweg

De Weerseloseweg en Vliegveldweg tussen Deurningen, Hengelo en Enschede is al een paar weken dicht en dat blijft nog tot eind september zo. De provincie Overijssel laat er grootschalige werkzaamheden uitvoeren, waardoor het verkeer er een paar maanden lang niet langs kan.  De klus wordt onderbroken in de periode van zondag 4 augustus tot en met zaterdag 7 september. In die weken is de weg wel open voor verkeer.

A1

De snelweg A1 wordt de komende jaren verbreed naar een twee keer driebaanssnelweg. Verschillende wegvakken gaan hiervoor dicht. De weg blijft open, maar er gelden snelheidsbeperkingen, waardoor verkeer 10 tot 30 minuten vertraging oploopt.

A35 Almelo-West - Wierden

Op de A35 tussen Almelo-West en Wierden worden rijbanen verlegd. Daarvoor worden wegvakken afgesloten van maandag 22 juli tot en met woensdag 24 juli. Verkeer kan er nog wel langs, maar moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging. 

Lokale wegen

Ook op diverse lokale wegen in gemeenten wordt gewerkt. Gemeenten kiezen ervoor wegwerkzaamheden in de zomer uit te voeren omdat er dan minder verkeer op de weg is. 

Poll

Let op: hele zomer flink omrijden in Twente

  • Onhandig dat ze zoveel wegen tegelijk aanpakken (50%)
  • Het is vervelend, maar gelukkig zijn de werkzaamheden in de vakantie (29%)
  • Er zijn genoeg andere mogelijkheden om van A naar B te komen (21%)
2098 stemmen
Volledig scherm
TT-2019-012066 - Wierden / Nijverdal - In de hele regio wordt deze zomervakantie aan de weg gewerkt. We brengen de drie grootste knelpunten in beeld. De N35 tussen Nijverdal en Raalte gaat drie weken lang dicht editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20190712 © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
TT-2019-012063 - Borne - In de hele regio wordt deze zomervakantie aan de weg gewerkt. We brengen de drie grootste knelpunten in beeld. Vanaf maandag is er ernstige verkeershinder bij Borne. Dat wordt met grote borden langs de weg aangegeven. editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20190712 © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
TT-2019-012065 - Enschede - In de hele regio wordt deze zomervakantie aan de weg gewerkt. We brengen de drie grootste knelpunten in beeld. In Enschede zijn veel wegen afgesloten. Langs de Oldenzaalsestraat als je Enschede binnenrijdt staan een paar borden achter elkaar editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20190712 © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
TT-2019-012065 - Enschede - In de hele regio wordt deze zomervakantie aan de weg gewerkt. We brengen de drie grootste knelpunten in beeld. In Enschede zijn veel wegen afgesloten. Langs de Oldenzaalsestraat als je Enschede binnenrijdt staan een paar borden achter elkaar editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20190712 © Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.