De vermoorde journaliste Daphne Caruana Galizia (inzet Pieter Omtzigt)
Volledig scherm
De vermoorde journaliste Daphne Caruana Galizia (inzet Pieter Omtzigt) © REUTERS (inzet ANP)

Levenslang geëist voor moord op Maltese journaliste, Omtzigt noemde verdachte al in zijn rapport

MALTA/ENSCHEDE - Op Malta is een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de opdrachtgever van de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. Pieter Omtzigt beet zich als onderzoeker van de Raad van Europa vast in deze zaak en schreef in zijn rapport al over de verdachte, zakenman Yorgen Fenech.

 1. Twents Kamerlid Omtzigt schrijft vernietigend rapport over ‘maffiastaat’ Malta

  Twents Kamerlid Omtzigt schrijft vernieti­gend rapport over ‘maf­fiastaat’ Malta

  ENSCHEDE - Corruptie en vriendjespolitiek domineren de rechtsgang op Malta. Dat blijkt uit een vernietigend rapport met verbluffende voorbeelden dat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede vandaag presenteerde in Parijs. Als rapporteur van de Raad van Europa deed hij maandenlang onderzoek naar aanleiding van de moord op journaliste Daphne Caruana Galiziain, die vlak voor haar dood schokkende onthullingen had gedaan over onder meer witwassen van geld op Malta.
 2. Pieter Omtzigt: van corruptie op Malta naar ‘bananenmonarchie’ Nederland
  PREMIUM

  Pieter Omtzigt: van corruptie op Malta naar ‘bananenmo­nar­chie’ Nederland

  ENSCHEDE - Getergd stond Pieter Omtzigt woensdag voor de camera’s, vlak voor zijn installatie als Tweede Kamerlid. Hij reageerde fel en verbeten, op de veelbesproken woorden ‘Positie Omtzigt, functie elders’. Een reactie die niet los is te zien van zijn ervaringen in het buitenland, waar hij onderzoek deed naar machtsmisbruik en politieke beïnvloeding. Nu blijkt hij er zelf slachtoffer van. Het raakt hem diep.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.