Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen was sinds 2 september 2018 vermist.
Volledig scherm
Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen was sinds 2 september 2018 vermist. © eigen foto familie

Lichaam vermiste Loes (72) na anderhalf jaar gevonden bij Enschede

ENSCHEDE - Het stoffelijk overschot dat woensdag in een weiland vlak buiten Enschede werd gevonden, is van Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen. 

Dat hebben nabestaanden donderdag via Facebook bevestigd. De 72-jarige vrouw werd al sinds 2 september 2018 vermist, nadat ze was weggelopen van de psychiatrische afdeling van het MST waar ze met een zware depressie was opgenomen.

Zoektocht na zoektocht

In augustus werd er nog een keer grootschalig gezocht in de omgeving van Het Rutbeek naar sporen in de vermissingszaak.
Volledig scherm
In augustus werd er nog een keer grootschalig gezocht in de omgeving van Het Rutbeek naar sporen in de vermissingszaak. © Lars Smook

Met de vondst komt aan een lange en onzekere zoektocht voor familieleden en nabestaanden van de Eibergse een einde. Zoektocht na zoektocht volgde na de vermissing ruim anderhalf jaar geleden, maar familieleden, vrienden en vrijwilligers vonden niets. Haar telefoon, bankpas en portefeuille had de vrouw achtergelaten in het ziekenhuis.

De enige link in het onderzoek vormde een enkel camerabeeld bij supermarkt Emte aan de Kuipersdijk nabij het MST, waarop Loes te zien was. Uit dat beeld ontstond de indruk dat zij in de richting van de zuidelijke wijken van Enschede was gelopen Samen met een team van agenten en vrijwilligers werd er vervolgens meerdere keren gezocht in natuurgebied Aamsveen en in de buitengebieden van Enschede en Haaksbergen. Bij een zoektocht bij rondom Het Rutbeek, bijna een jaar na de vermissing, werd een rescueteam uit Friesland ingezet. De medewerkers van het zoekteam gingen er destijds vanuit dat de kans klein zou zijn er iets gevonden zou worden, ongeacht de uitkomst.

Weiland vlak buiten de stad

Woensdag aan het einde van de middag werden bij een slootje tussen twee weilanden die worden omsloten door de Zuid Esmarkerrondweg, Verwooldsweg en Horstkamplanden, menselijke resten aangetroffen. De ontdekking zou volgens bronnen bij werkzaamheden op het stuk grond, net buiten de bebouwde kom bij de wijk Stroinkslanden, zijn gedaan. Tot laat in de avond heeft de politie op locatie forensisch onderzoek uitgevoerd.

Donderdagochtend is het stoffelijk overschot geïdentificeerd en zijn familieleden van Loes de Groot-Veenendaal ingelicht. Op basis van onderzoek sluit de politie een misdrijf uit. Via de Facebookpagina Vermissing Loes - waarop het afgelopen anderhalf jaar regelmatig werd opgeroepen om tips inzake de vermissing - bevestigen de nabestaanden van de Eibergse dat het om hun dierbare gaat. Ze bedanken iedereen voor alle hulp en oplettendheid in de afgelopen periode. ‘Aan alle onzekerheid is een eind gekomen.’ De familie vraagt via de Facebookpagina om het verdriet in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.