Lonneker maakt een feestje van Enschede Marathon

VideoLONNEKER - Normaal gesproken is het er weldadig stil. Maar zondag schalde de piratenmuziek uit de luidsprekers aan de Lonneker Molenweg. 

Publiek en muziek ondersteunen op deze plek buiten Lonneker, op een paar honderd meter van de Lonneker Molen, de deelnemers aan de Enschede Marathon. Die waardeerden op hun uitputtingsslag naar de finish zichtbaar: ook bij de duizenden lopers gingen de handjes op de maat van de muziek enthousiast de lucht in.

Volledig scherm
Videostill © Videostill
  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.