Volledig scherm
De Lonnekermolen in al haar pracht, bovenop de es. © Reinier van Willigen

Lonnekermolen krijgt mogelijk nieuwe huurder

LONNEKER - Er is een kans dat de gemeente besluit de Lonnekermolen niet langer te verhuren aan de stichting Lonnekernolen. De gemeente overweegt de huur over te dragen aan Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker,.

.


De Stichting Lonnekermolen is al meer dan 50 jaar huurder van de Lonnekermolen.Vrijwilligers zorgen er voor dat de molen draait, dat op vaste momenten in de week meel wordt verkocht en dat ze aanwezig bij speciale evenementen.Het Stichtingsbestuur heeft altijd een huurovereenkomst gehad met die gemeente.De overeenkomst liep eind vorig jaar af en is sindsdien voor onbepaalde tijd verlengd

HALL

In Lonneker is ook de HALL actief. HALL staat voor Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker.Deze club bestaat uit liefhebbers van oude landbouwwerktuigen, die ze overa opspeuren en vervolgens weer opknappen. HALL ziet graag dat de machines ten toon gesteld worden.Dat zou kunnen bij de Lonnekermolen, waarvoor de gemeente het project 'Van Akker tot Bakker' heeft opgezet. Dit project moet de landbouwgeschiedenis van Lonneker verbeelden. HALL ziet het liefst dat het project grootschalig wordt opgezet. De stichting Lonnekermolen heeft echter zo zijn twijfels. De financiele haalbaarheid wordt betwijfeld en gebouwen moeten kleiner omdat dit de windgang zou verstoren.

Irritaties

Beide partijen slagen er,ondanks bemiddeling door de gemeente, niet in samen op te trekken. De gemeente stelt zich op het standpunt dat alleen als beide partijen elkaar vinden, het huurcontract met de stichting wordt verlengd. De stichting op haar beurt is van mening dat de bemiddeling door de gemeente veel te snel is stopgezet en vreest daar nu de dupe van te worden. „Als dat zo is, noem ik dat wanbeleid”, zegt voorzitter Cees Terlouw.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.