De medewerkers van de Albert Heijn in Nijverdal benadrukken het nog maar eens: 1,5 afstand!
Volledig scherm
De medewerkers van de Albert Heijn in Nijverdal benadrukken het nog maar eens: 1,5 afstand! © Facebook Albert Heijn Nijverdal

Luchtig coronanieuws: 'seniorenuurtje’ in Goor en supermarkt in Nijverdal heeft zelf een boodschap

ENSCHEDE - Twente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

Uitlaatservice schieten te hulp in Enschede! Nu de honden nog...

Wat moet je toch doen met je tijd nu alle scholen en kroegen dicht zijn? Iemand anders helpen, zo dacht Linde Kampman. De Enschedese en haar huisgenotes voelen zich kiplekker en willen graag wat voor een ander doen. Ze deelden briefjes uit in ’t Getfert. ‘Mocht u niet in staat zijn zelf uw boodschappen te doen of de hond uit te laten, dan helpen wij u graag’. Reacties hebben de dames nog niet gehad: “ We begrijpen heel goed dat mensen nu zelf nog even de deur uit willen.”

Linde Kampman (bril) heeft samen met haar huisgenotes Nicole Schipper (spijkerjas) en Jeltje Alberts (bruin vest) brieven verstuurd in de buurt. Ze willen met plezier boodschappen doen en honden uitlaten.
Volledig scherm
Linde Kampman (bril) heeft samen met haar huisgenotes Nicole Schipper (spijkerjas) en Jeltje Alberts (bruin vest) brieven verstuurd in de buurt. Ze willen met plezier boodschappen doen en honden uitlaten. © Marieke Amelink

Ivo zet zich in voor streekproducten in coronatijd: ‘Support Your Locals’

„Iedereen gaat nu naar de supermarkt, maar denk ook eens aan de plaatselijke delicatessenwinkel, groenteboer en slager.” Het is de oproep van de 25-jarige Ivo van Dijk uit Enschede. Om het de klant iets gemakkelijker te maken, is hij een Twentse bezorgservice begonnen. Zodat je thuis een box met eten van lokale winkeliers kunt ontvangen. „Ik dacht: ik wil iets doen.” Daarop bedacht hij Support your locals Twente

Ivo van Dijk (rechts) maakt worst. Van heel oude varkens, waar hij de boer (Sjoerd Pipers, links) ook nog eens meer voor betaalt dan gebruikelijk.
Volledig scherm
Ivo van Dijk (rechts) maakt worst. Van heel oude varkens, waar hij de boer (Sjoerd Pipers, links) ook nog eens meer voor betaalt dan gebruikelijk. © Emiel Muijderman

Nijverdalse supermarkt zegt het nog maar eens: Anderhalve meter afstand!

Supermarkt Jumbo en drogisterijen kwamen vandaag met een nieuw deurbeleid: één klant per tien vierkante meter en honderd klanten in totaal in de winkel. Bij de Albert Heijn in Nijverdal is dat deurbeleid nog geen feit, maar denken ze er goed aan om 1.5 meter afstand te houden tussen de klanten én de werknemers. Het team van de supermarkt benadrukt die maatregel nog maar eens in een leuke fotoserie op de Facebookpagina van de Nijverdalse ‘Appie’.

Crowdfunding helpt restaurant uit Enschede de lente door

De Enschede horecaondernemers doen massaal een beroep op hun vaste klanten: laat je eten thuisbezorgen of koop alvast een cadeaubon. Eetcafé Bij Flip kan dankzij een eigen crowdfundingsactie zeker twee maanden verder. De teller staat op 300 donateurs en een totaalbedrag van 13.805 euro. 

 Met de steun van de overheid en de opbrengst van de crowdfunctingsactie kunnen ze het Bij Flip zeker nog twee maanden uitzingen. „Daarnaast hebben we ook een bezorgservice en presenteer ik online nog de pubquiz”, vertelt mede-eigenaar Tom Kuijpers. 

Eetcafé Bij Flip aan de Langestraat in Enschede.
Volledig scherm
Eetcafé Bij Flip aan de Langestraat in Enschede. © Annina Romita

Ouderen vroeg uit de veren voor speciaal  ‘70-plus-uurtje’ in Goor

Albert Heijn heeft de openingstijden vervroegd voor 70-plussers. En dat was in het filiaal aan het Weversplein in Goor niet aan dovemansoren gericht. Een groep seniore Gorenaren maakte van de gelegenheid gebruik om mooi op tijd boodschappen te doen. „Het is alleen wel wat vroeg”, vindt Jan Schreurs (85). „Maar het is lekker rustig nu en we wonen dichtbij, dus waarom niet? Nu kunnen we overal bij en alles is op voorraad.”

Ouderenbond ANBO vindt dat betuttelend. Onzin, vinden de ouderen in Goor. „Je kunt elk moment van de dag komen.”

Anoniem maar mooi gebaar in Rijssen

Agenten van het politiebureau Rijssen-Holten vonden maandagochtend een bijzonder pakketje in de brievenbus. Een anonieme weldoener had gelukspoppetjes achtergelaten met een gedichtje en begeleidend briefje. ‘Omdat jullie dag en nacht voor iedereen klaar staan’, was de boodschap.

Een lief cadeautje voor de politie Rijssen-Holten.
Volledig scherm
Een lief cadeautje voor de politie Rijssen-Holten. © Politie Rijssen-Holten

Cruiseschip spekt keuken Voedselbank Almelo

Twee keer moesten de vrijwilligers van de Voedselbank Almelo er voor naar Amsterdam rijden. Voor kilo’s en kilo’s gerechten uit de keuken van een reusachtig cruiseschip. „Talloze restaurants zitten deze dagen met allerlei voorraden waar ze niets meer mee kunnen voor hun gasten”, vertelt voorman Henny Ganseman. „Dus gaat een groot deel van dat eten naar de voedselbanken. Het aanbod is dus zeer ruim, mag ik wel zeggen.”

De Voedselbank Almelo gaat in tegenstelling tot een aantal andere uitgiftepunten in Twente wel door met de voedselvoorziening voor de allerarmste inwoners. 

Een cruiseschip
Volledig scherm
Een cruiseschip © Shutterstock

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.