Het koor uit Enschede
Volledig scherm
Het koor uit Enschede © Still uit video

Luchtig nieuws in coronatijd: creatief koor uit Enschede en de biertjes komen naar je toe

Twente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

Brandweerbeer doet ook mee aan de jacht

Het kan niemand zijn ontgaan: er staan vrijwel overal beren voor het raam! De #berenjacht is in tijden van corona een absolute wereldwijde hype, zodat kinderen toch naar buiten kunnen om een leuke speurtocht te beleven. Ook in deze regio doen talloze mensen, bedrijven en instellingen mee aan de actie. De meest recente in de lijst, de brandweer Hellendoorn. Met een passende brandweerbeer.

Behandeling voor ptss kan gewoon doorgaan dankzij bedrijf uit Nijverdal

Het Nijverdalse bedrijf Moovd stelt tijdens de coronacrisis haar virtual reality-apparatuur gratis beschikbaar voor cliënten binnen de GGZ. Het bedrijf van de broers Sander en Menno Kamphuis ontwikkelde de laatste jaren toepassingen van vr voor de behandeling van post-traumatische stressstoornis. Behandelingen die door de corona-maatregelen onder druk komen te staan. “Wij zijn erop gebrand om instellingen een tool te bieden waardoor behandelaren en therapeuten de juiste zorg voor hun cliënten kunnen voortzetten en het herstelproces geen stagnatie op hoeft te leveren”, vertelt Sander Kamphuis van Moovd.

De toepassing van de software in de praktijk.
Volledig scherm
De toepassing van de software in de praktijk. © Moovd

Zwanger in coronatijd? Op afstand meekijken met de echo

Het was even slikken voor aanstaande ouders. Sinds kort is alleen de zwangere nog welkom bij het maken van een echo. Daar hebben ze bij de Twentse verloskundigenpraktijk VERWACHT! iets op bedacht: partners kunnen buiten meekijken op een tv. Hoe dat gaat lees je in dit verhaal. 

Vooralsnog kan het alleen in Vriezenveen: “mdat daar de meeste 20-wekenecho’s plaatshebben. Maar misschien dat we op termijn ook in Almelo en Wierden een tv neerzetten. Dat hangt samen met hoelang de verscherpte maatregelen nog gelden.”

Frens Lubberts uit Almelo, partner van Manon Bekke, kijkt buiten op een tv mee naar de 20-wekenecho.
Volledig scherm
Frens Lubberts uit Almelo, partner van Manon Bekke, kijkt buiten op een tv mee naar de 20-wekenecho. © Verloskundigenpraktijk VERWACHT!

Enschedese brouwers maken speciaalbierpakketje voor thuiswerkers: ‘proosten via Facetime’

Vraag bierliefhebbers wat ze nou het meest missen in deze periode en het antwoord is unaniem: een lekker speciaalbiertje, gebrouwen door je favoriete regionale brouwerijtje. De kroegen zijn dicht, maar daar hebben enkele illustere bierbrouwers uit deze regio iets op bedacht: Het Stay Home Bierpakket.

Drie Enschedese brouwers hebben de handen ineengeslagen: Jongbloed Cerveza Abogados Fiscales, Brouwerij Rigtersbier en Stanislaus Brewskovitch . Het pakket is bedoeld voor alle thuiswerkers en thuisblijvers:  “Zo kan men toch samen proosten met collega’s of vrienden via bijvoorbeeld Face Time of beeldbellen”, laten de brouwers weten. 

De opbrengst van deze actie gaat naar corona-gerelateerde goede doelen in Twente. Bezorgen kan, maar er is ook een veilige drive-through aan de Marthalaan 5 in Enschede.

Stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch in de voormalige Menistenkerk is één van de deelnemende brouwers aan het Stay at Home Bierpakket.
Volledig scherm
Stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch in de voormalige Menistenkerk is één van de deelnemende brouwers aan het Stay at Home Bierpakket. © Reinier van Willigen

Grolsch bezorgt kratjes bier gewoon thuis

Nog meer bier in coronatijd! Grolsch gaat de komende periode zelf kratjes bier bij de consument aan huis bezorgen. Vanaf deze donderdag is het voor mensen in Oost-Nederland mogelijk online een bestelling te doen. Deze wordt een dag later bij de klant thuis afgeleverd. Via een speciale website kan een bestelling worden geplaatst. Kosten? Voor twee kratjes bier en een sixpackje speciaalbier betaal je 27,50 euro.

Wat supermarkten van deze actie vinden vragen veel mensen zich af. De actie is tijdelijk en er wordt alleen van maandag tot vrijdag bezorgd. Net als in de supermarkt zal de bezorger een leeftijdscontrole doen aan de hand van een legitimatiebewijs.

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Enschedese scholieren halen optreden met koor in via internet

Samengestelde video's van zangtalenten die via Facetime een koor vormen. Vanwege de coronacrisis worden muzikanten creatief, zo hebben we deze week vaker gezien in deze regio. Eigenlijk zou Domien Verbeek (16) vorige week met een koor optreden tijdens de jaarlijkse muziekavond van het Kottenpark. Maar ja, dat ging niet door. Omdat ze met zijn allen wel maanden aan het repeteren zijn geweest, bedacht hij iets anders: hij vroeg alle leden om hun eigen partij thuis in te zingen. Domien maakte er vervolgens één gezamenlijk optreden van.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.