Volledig scherm
Kunstenaar Maarten van Aken op archiefbeeld met met zijn portret van voetballer Epi Drost. © Annina Romita DTCT

Maarten van Aken uit Enschede wint Kunst in het Volkspark

VIDEOENSCHEDE - Beeldend kunstenaar Maarten van Aken is de winnaar van de 24e editie van Kunst in het Volkspark. De jury omschreef de Enschedeër vanmiddag als een ‘schilder pur sang’.

Vijf jaar terug kwam Van Aken van de kunstacademie Artez. Daarvoor studeerde hij Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente.

TV Enschede nam een kijkje in de atelier van Maarten van Aken. Bekijk de reportage hierboven.

NonStopPlein

Van Aken stond op de manifestatie Kunst in het Volkspark op het KunstNonStopPlein. Een prominent gedeelte midden in het park, met alleen professionele kunstenaars bij elkaar. ,,Het is voor het eerst dat we met 24 collega’s hier bij elkaar staan. Niet in een straatje achteraf. Maar goed zichtbaar’’, aldus beeldend kunstenaar Jet Broekstra uit Enschede.

Beroepskunstenaars waren in het verleden terughoudend in deelname aan Kunst in het Volkspark. ,,Deze markt was een beetje verworden tot een braderie. Als bezoekers nu op ons plein komen, wanen ze zich in een oase van kwaliteit. Wij tillen het niveau op.’’

Muziek

Bezoekers van het Volkspark genoten niet alleen van het werk van amateur- en beroepskunstenaars. Er was ook muziek. Vorig jaar nog op twee podia, dit jaar op vier. Er waren optredens van onder meer het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het Orkest van het Oosten, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.