Maas van 't Hoog.
Volledig scherm
Maas van 't Hoog. © archief

Maas van 't Hoog (71) uit Enschede overleden

ENSCHEDE - Maas van 't Hoog, oprichter van de gelijknamige zeefdrukkerij in Glanerbrug, is op 71-jarige leeftijd overleden. Behalve in het bedrijfsleven genoot hij bekendheid in de regionale sportwereld. Hij voetbalde bij diverse clubs en was een verdienstelijk dammer op het hoogste landelijke niveau.

Maas van 't Hoog legde in 1975 de basis voor zijn bedrijf dat uitgroeide tot een van de grootste zeefdrukkerijen van het land. Momenteel telt de onderneming, die is gevestigd op het Euregiobedrijvenpark, ruim honderd medewerkers. Ook na zijn pensionering bleef de betrokkenheid bij het bedrijf bijzonder groot. "Hij was er nog dagelijks te vinden", zegt zoon Sander, die met zijn zus Simone sinds enkele jaren de leiding heeft.

Voetballer

Maas van 't Hoog was in zijn jongere jaren een talentvolle voetballer. Hij speelde als prof bij HVC in Amersfoort en in deze regio bij onder andere Sportclub Enschede, Rigtersbleek en Avanti. Na een knieblessure ging hij dammen en werd hij met Twente's Eerste nog clubkampioen van Nederland.

In uitvaartcentrum Vredehof in Enschede is donderdagavond van 19.00 tot 19.30 uur gelegenheid om afscheid te nemen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.