Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Machteloos na verhuur huis Gronau: huurder begint plantage

GRONAU - De Utrechtse José van As verhuurde haar woning aan de Nachtigalerstrasse in Gronau aan een kennis die er een middengrote plantage begon. Diverse malen belde ze de politie, maar die kon niets voor haar doen.

„De politie in Hengelo noteerde alleen een melding. Aangifte opnemen kon ze niet doen, omdat het een Duitse zaak betrof. Gronau kwam evenmin in actie. De Duitse politie had onvoldoende bewijs voor strafbare feiten.”

Huurder
De zaak raakte in een stroomversnelling toen de huurder in mei stierf. In de kelder vond Van As de resten van een hennepkwekerij. Nu zit ze met een schadepost van 50 mille en een huis dat fors in waarde is gedaald.'

Politie
Woordvoerder Frank Rentmeister van de politie Borken (waar Gronau ondervalt) zegt dat de politie zich niet meer met de zaak rond Van As’ woning bezighoudt. „De huurder is overleden. Hij was de enige persoon aan wie wij verdachte zaken konden linken." Waarom de politie niet eerder in actie kwam, weet Rentmeister niet.

Waarschuwing
De Utrechtse wil andere Nederlanders met onroerend goed in Duitsland waarschuwen. „Pas op met verhuur. Als Nederlandse criminelen net over de grens een hennepplantage beginnen om makkelijk uit handen van de politie te blijven, sta je machteloos. Tenminste, dat is mijn ervaring."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.