Volledig scherm
Shandrick Elodia © Lars Smook

'Mafste buschauffeur van Enschede' gaat weer rijden (video)

ENSCHEDE - Shandrick Elodia, die bekend staat als de 'mafste buschauffeur van Enschede' kruipt weer achter het stuur. De 28-jarige Enschedeër gaat binnenkort ook rijden voor Beatbuzz uit Oldenzaal.

"Na meer dan 20 verzoeken te hebben geweigerd met als reden dat ik klaar was met de 'bus-wereld', omdat er veel te veel regels zijn en geen ruimte voor gezelligheid", meldt Shandrick Elodia op zijn Facebookpagina. "Wat ik niet dacht was dat deze bus zo over the top gezellig zou zijn, voorzien van een bar, allerlei lichteffecten, super subwoofer en als dat niet gek genoeg is... ook voorzien rookeffect."

Buschauffeur

Shandrick Elodia staat bekend als de 'mafste buschauffeur van Enschede'. In de bus draaide hij muziek, vertelde hij grapjes en probeerde hij al zijn passagiers het naar hun zin te maken. In november werd hij door busmaatschappij Syntus op non-actief gezet, omdat hij de veiligheidsprotocollen zou hebben overschreden.

Beatbuzz

Na zijn ontslag, stuurden Beatbuzz Partybus en Luttikhuis Personenvervoer op Facebook al gekscherend aan op een mogelijke komst van de chauffeur. Beide bedrijven denken dat Elodia wel bij hun uitstraling past. Zo vervoert de discobus van Beatbuzz op zaterdagavonden vanuit Oldenzaal feestgangers.

Examen

"Ik ben bij beide bedrijven wezen kijken en langs geweest voor een gesprek. En het voelt goed", vertelt Elodia. Hij zegt het rijden op de bus toch wel te missen. Het is echter niet de bedoeling dat de buschauffeur in een vaste dienstregeling gaat rijden. "Meer op aanvraag en als ik tijd heb naast mijn andere bezigheden."

Hoe precies, dat moet nog vorm krijgen als Shandrick Elodia een extra rij-examen heeft gehaald. "Ik ben bij Connexxion en Syntus gewend om in automaten te rijden. Een touringcar is toch iets anders, omdat je moet schakelen", aldus de Enschedeër. Zo'n examen hoopt hij in het begin van het nieuwe jaar succesvol af te leggen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.