Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Maison Manon in Enschede hoeft toch niet te breken

ENSCHEDE - Maison Manon hoeft 5 meter van haar nieuwbouw niet af te breken. Er is een overeenkomst getekend over de verdere exploitatie van het pand.

In augustus sommeerde de rechter Jan en Manon Nijland om hun net heropende interieurzaak op het Woonplein deels weer te slopen. Zij zouden 5 meter grond te veel hebben gebouwd, waardoor er te weinig winkelruimte zou zijn overgebleven voor het nog te bouwen naastgelegen pand voor Aldi.
De Nijlands verloren het kort geding dat was aangespannen door de curatoren van Groengoed uit Brabant. Groengoed was met de Nijlands eigenaar van het pand van Maison Manon en bijbehorende grond aan de Hengelosestraat/Schuttersveld. De winkel brandde in 2012 af.

Aldi
Bij de nieuwbouw werd afgesproken dat het perceel zou worden opgesplitst in twee winkelruimtes. Volgens de curatoren van Groengoed hadden de Nijlands echter 5 meter grond meer bebouwd dan was afgesproken. Daardoor zou de Aldi wel eens kunnen afhaken.

'Vergissing'
Nijland heeft steeds beweerd dat er sprake is van een vergissing. Nu er een overeenkomst ligt hoeft hij de 5 meter extra winkelruimte niet af te breken. Curator Van Ingen van Groenwoud bevestigt dat er een akkoord is gesloten tussen Aldi en Maison Manon. Welke afspraken zijn gemaakt, wordt niet bekendgemaakt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.