Makelaars: 'woningmarkt Oost-Nederland trekt aan'

ENSCHEDE – De woningmarkt trekt aan, merken makelaars in deze re­gio. De afgelopen jaren zaten veel verkopers en kopers te wachten voordat ze de volgende stap durf­den te zetten, maar die tijd lijkt voorbij.

„De woningmarkt is aan het be­wegen, de mensen krijgen het ver­trouwen terug”, merkt makelaar Rico ten Hag van Ten Hag Wo­ningmakelaars. Met name de ver­koop van nieuwbouwprojecten in Oost-Nederland doet het volgens hem momenteel goed. „In het eer­ste half jaar van 2013 verkochten we 81 nieuwbouwwoningen en tot dusver dit jaar al 140. Dat is een verhoging van bijna 75 pro­cent”, rekent hij voor.

Ook groei bij verhuur vrije sector

Dat wordt overal zichtbaar, maar vooral in Zwolle, aldus Ten Hag. „Daar kwamen tweehonderd mensen naar de start van de ver­koop van een inbreidingslocatie met 46 woningen.”

Behalve bij koopwoningen ziet hij eveneens een groei bij de verhuur van woningen in de vrije sector. „De afgelopen drie maanden raak­ten onder andere vijftien luxe wo­ningen van het nieuwbouwproj­ect De Uitkijk in Enschede ver­huurd.”

Starters én doorstromers

Het zijn zowel starters als door­stromers die inmiddels de start durven te maken om een nieuw­bouwwoning te kopen. „Naast de positieve ontwikkeling in de be­staande bouw laat dit een vertrou­wenwekkend beeld zien”, vindt Ten Hag. „Doorstromers die een nieuwe woning kopen, laten hun woning weer achter voor ande­ren. Daardoor komt de markt ein­delijk in beweging.”

De makelaar ziet deze ontwikke­lingen in alle acht vestigingen van Ten Hag in Almelo, Ensche­de, Hengelo, Apeldoorn, Deven­ter, Doetinchem, Zutphen en Zwolle. De makelaarsorganisatie heeft momenteel enkele honder­den nieuwbouwwoningen in de verkoop, verdeeld over ruim der­tig projecten in de regio.Make

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.