Volledig scherm
Feuerwehr © Venema Media

Man (42) opgepakt voor brand in Duits bordeel waarbij Enschedeër (64) omkwam

HAMMINKELN - Een 42-jarige man uit de Kreis Wesel is woensdag aangehouden op verdenking van het in brand steken afgelopen zondag van een saunaclub annex bordeel in het Duitse Hamminkeln. Bij de brand kwam een 64-jarige Nederlander om. Naar nu blijkt komt het slachtoffer uit Enschede. 

In de nacht van zondag op maandag brandde de saunaclub aan de Kesseldorfer Rott geheel uit. Hamminkeln is een dorp gelegen in Kreis Wesel, 20 kilometer onder de Achterhoek. 

Taxi-chauffeur

De verdachte is aangehouden aan de hand van camerabeelden. Daarnaast kwam er, volgens de Duitse justitie, een doorslaggevende tip van een taxi-chauffeur. De 42-jarige man uit Kreis Wesel is aangehouden op verdenking van moord en brandstichting met de dood tot gevolg. 

Om de bewijsvoering rond te krijgen, zoekt de politie getuigen. Daarbij worden gasten die de saunaclub annex bordeel bezochten tussen zaterdagavond 13 juli en zondagnacht 14 juli zich te melden. 

Het bluswerk werd in de nacht van zondag op maandag bemoeilijkt toen een man een slang afpakte van de brandweer. Drie personen werden op dat moment aangehouden, maar werden later weer vrijgelaten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.