Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Man slaat jongen (16) met bijl in Enschede, voorarrest verlengd

ALMELO/ENSCHEDE - Ze hebben nog net tijd voor een knuffel en een zoen en dan scheiden de wegen van Anjelica B. (30) en haar geliefde Rob G. (36) in zaal E van de rechtbank in Almelo. G. wordt door drie agenten van de parketpolitie naar het cellenblok gebracht terwijl B. de zaal via de voordeur verlaat.

Het Enschedese stel stond maandagochtend samen voor de rechter. De aanleiding? Een incident afgelopen zomer waarbij een 16-jarige met een bijl geslagen zou zijn en zijn moeder, voor de ogen van haar kinderen, een trap tegen de borst kreeg. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland in januari volgend jaar. G. blijft tot die tijd in voorarrest.

‘Bijl uit zelfbescherming’

Voorafgaand aan het incident, bij de Oosterbegraafplaats en het nabijgelegen woonwagenkamp, zou de 16-jarige gedreigd hebben om B. en haar kinderen iets aan te doen. Volgens de vrouw toonde de 16-jarige een mes en daar heeft ze inmiddels ook aangifte van gedaan.

Haar partner G. zou verhaal zijn gaan halen bij de jongen en zijn familie, de bijl was “puur voor zelfbescherming”. Dat hij er ook mee sloeg is niet waar, aldus zijn advocate Nancy Dekens. “Onafhankelijke getuigen vertellen iets anders.” De moeder die hij een trap gaf, was zeker niet zo onschuldig als het lijkt, zegt G. “Ze was wel degene die riep dat ze Satudarah erbij zou halen.

Advocate Dekens en haar kantoorgenoot Pijnenburg krijgen tot de volgende zitting tijd om een aantal getuigen te horen. Ook mogen ze geluidsopnamen van een aantal politieverhoren beluisteren. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.