Volledig scherm

Man zakt door ijs in Glanerbrug; sprookjesbaan in Wierden

schaatsbanenNa een nacht met strenge vorst én witte vlokken kan er op veel  plekken in Twente de Achterhoek weer geschaatst worden. Maar niet overal is het zo'n feest. In Glanerbrug zakte een man - met ijsmachine en al - door het ijs. Uit Wierden krijgen we sprookjesachtige plaatjes door. 

Bekijk hieronder waar er geschaatst kan worden bij jou in de buurt

IJsclub Glanerbrug hoopte hun baan snel te kunnen openen voor publiek, maar moet daar nog even mee wachten. Het ijs is niet dik genoeg op sommige plekken, zo ondervond een vrijwilliger op pijnlijke wijze. Die zakte dinsdagavond met ijsmachine en al door het ijs. “Oeps.....en toen ging het goed mis. Marc met de machine door het ijs. Balen: maar dat is het risico”, schrijft de IJsclub uit Glanerbrug op Facebook. De man en machine zijn zo snel mogelijk uit het ijs getrokken.

Sprookjesbaan

In Wierden ligt de baan er een stuk beter bij. De Wierdense ijsclub laat dat online zien met een aantal droneshots vanuit de lucht. “De sprookjesachtige omgeving van de Wierdense ijsclub”, aldus de club zelf. De baan daar is deze woensdag open van 9.00 tot 12.00 en wellicht ook weer vanaf 13.30 uur. Overal wordt hard gewerkt om de schaatsbanen voldoende sneeuwvrij te krijgen. 

Volledig scherm
De baan in Wierden zonder en (foto onder) met sneeuw © Wierdense ijsclub
Volledig scherm
© Wierdense ijsclub

Vandaag open:
- IJsch Haaksbergen 
- Combibaan Hengelo
- Wierdense IJsclub
- IJsclub Losser 
- Schaatsbaan Enter 

Zelf een schaatsbaan in Twente en Achterhoek toevoegen? Dat kan hieronder. Tippen per Whatsapp kan ook op 06-13328999

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.