Productie van banden in de fabriek in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Productie van banden in de fabriek in Enschede. © DTCT

Massaontslag bij Apollo Vredestein: grote schok om verlies 750 banen

UpdateENSCHEDE - Bandenproducent Apollo Vredestein in Enschede heeft donderdagmiddag een massaontslag aangekondigd: 750 banen verdwijnen in de bandenfabriek. Werknemers en vakbonden reageren geschokt op het desastreuze nieuws voor een van de grootste werkgevers van Twente. 

 1. Fietsen door de drukpershal, het zou zomaar kunnen in nieuw woningbouwplan Enschede
  PREMIUM

  Fietsen door de drukpers­hal, het zou zomaar kunnen in nieuw woningbouw­plan Enschede

  ENSCHEDE - Het zijn gezichtbepalende pijlers van Cromhoff Enschede: de voormalige pershal waar vroeger De Twentsche Courant Tubantia werd gedrukt en de laagbouw aan de Getfertsingel waar onder meer de directie van de krant zetelde. Beide panden blijven in het plan Cromhoff bewaard, als voorbeelden van het verleden. Ze krijgen een tweede leven in de nieuwe wijk waar mensen wonen en werken in het groen.
 2. Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en inseminatiespuiten in de plastic container proppen
  PREMIUM
  column

  Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en insemina­tie­spui­ten in de plastic container proppen

  Het zorgt vaak voor ruzie en een moeder-is-de-boemangevoel. Afvalscheiding. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, ik schat vijftien jaar geleden, dat ik heel gemakkelijk alles in een grote grijze afvalbak mikte en overging tot de orde van de dag. Toen ik in die tijd een directeur van Twente Milieu interviewde die zei: ‘Afval is een grondstof’, dacht ik: die man is koekoek.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.