Volledig scherm
De MediaMarkt in de Klanderij in het centrum van Enschede. © Frans Nikkels

MediaMarkt herhaalt: geen plannen om uit centrum van Enschede te vertrekken

ENSCHEDE - MediaMarkt heeft geen plannen om de Klanderij te verlaten. Dat zegt de woordvoerder van de Duitse elektronicareus naar aanleiding van verbouwingsplannen.

Voor de Klanderij 63 - daar zit MediaMarkt - zijn twee vergunningaanvragen ingediend: een voor het (gedeeltelijk) slopen van winkelunits, en een voor een omgevingsvergunning voor het verbouwen van winkelunits en het wijzigen van de kelderopgang.

Volgens de woordvoerder van het elektronicaconcern zijn de vergunningen door de eigenaar van het pand aangevraagd, in goed overleg met MediaMarkt. "Het formele/administratieve proces van het aanvragen van vergunningen is in gang gezet."

Optimaliseren winkel

Wat MediaMarkt precies wil veranderen, kan hij nog niet zeggen. "De verdere uitwerking van deze verbouwingen, in relatie tot onze winkel, volgt in een later stadium.” Wel benadrukt hij nogmaals dat van verhuizing geen sprake is. "Als MediaMarkt kijken we in het algemeen altijd naar het verder optimaliseren van onze winkels. Ook in Enschede. Een verhuizing is ook nu - net als enige tijd geleden - niet aan de orde."

Poco-pand

MediaMarkt zou uit de binnenstad willen vertrekken, werd eerder dit jaar beweerd. Het bedrijf zou een van de belangstellenden zijn voor het vrijkomende pand van Poco aan het Woonplein. De geruchten dat MediaMarkt op zoek zou zijn naar een goedkoop alternatief buiten het centrum deden in kringen van ondernemers, personeel en lokale politiek al enige tijd de ronde. De woordvoerder benadrukte toen al dat van vertrek uit het centrum geen sprake is.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.