Meer politie dan demonstranten van NVU en No Nazi's in Enschede

VideoENSCHEDE - De groeperingen Nederlandse Volks-Unie en No Nazi's demonstreerden zondag in Enschede. Rond het station was veel politie aanwezig om de demonstraties in goede banen te leiden. Er waren slechts zo'n 30 demonstranten aanwezig.

De demonstratie van de extreem-rechtse NVU begon om 13:00 uur rond Saxion Hogeschool in Enschede. De demonstranten liepen van het Stationsplein via de Parkweg, Kortenaerstraat, Bisschopstraat, Ariensplein en De Ruyterlaan terug naar het Stationsplein. Om 14:30 uur waren de tientallen aanwezigen alweer klaar met hun bijeenkomst.

Andere demonstratie

De extreem-linkse groep No Nazi's zou ook demonstreren op een andere plek in Enschede. De demonstranten lieten het echter afweten; er was niemand aanwezig op het toegewezen grasveld aan de Boulevard 1940-1945.

Twee weken geleden demonstreerde de rechtse groep Pegida in Enschede. De NVU deed toen niet mee. "Dat is mijn ding niet", aldus organisator Custers. "Wij zijn een politieke partij. Pegida is een beweging waarbij ik me niet thuis voel."

Volledig scherm
Demonstratie NVU in Enschede. © Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.