De telefoonwinkel in Glanerbrug.
Volledig scherm
De telefoonwinkel in Glanerbrug. © News United / Dennis Bakker

Meer schade dan buit bij GSM Huys in Glanerbrug

UPDATEGLANERBRUG - Bij het GSM Huys in Glanerbrug is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ramkraak gepleegd. Het is de tweede keer dit jaar dat de zaak van Nick Schäffer (31) het doelwit is van een inbraak. „De ellende begint gewoon weer opnieuw.”

De ramkraak werd omstreeks 03.45 uur door een auto met gestolen kentekenplaten gepleegd. Het is in totaal de vierde keer dat Schäffer inbrekers over de vloer kreeg. In tegenstelling tot eerdere inbraken is er volgens de eigenaar dit keer echter meer schade dan buit.

Schade

Het schadebedrag schat Schäffer tot nu toe op zo’n vijf- tot tienduizend euro, hierbij heeft hij de kosten van een nieuwe voorpui niet meegerekend. „Geen idee waar ik qua bedrag dan aan moet denken.” Volgens de ondernemer komt de buit neer op circa tien MacBooks, verder hebben de dieven vooral rondgesnuffeld. „Er zijn ook veel lege doosjes weg waar normaal gesproken Samsungtelefoons in zitten”, zegt Schäffer. „Maar die liggen ‘s nachts natuurlijk altijd in de kluis. Het zijn dus geen professionals geweest, volgens mij hadden ze geen idee wat ze aan het doen waren.”

In de winkel lieten de dieven een ravage achter en ook de schade aan de buitenkant van het pand is groot. De daders vluchtten richting Duitsland. Begin februari werd er ook ingebroken bij het GSM Huys in Glanerbrug, met eveneens grote schade tot gevolg. Het plezier in het ondernemen wordt Schäffer op deze manier steeds meer afgepakt. „Het heeft destijds twee maanden geduurd voordat ik de draad weer een beetje kon oppakken. En de ellende begint nu gewoon weer opnieuw.” Gelukkig kreeg Schäffer in februari veel hulp van zijn verzekeraar en is hij meer dan tevreden over de afwikkeling van het traject. „Dat mag ook weleens gezegd worden.”

Schandalig

Hoewel er dit keer aanzienlijk minder gestolen is dan een paar maanden geleden, slaat het volgens de eigenaar natuurlijk helemaal nergens op dat iemand besluit om met een auto de hele voorpui van z’n winkel eruit te rammen. „En dan druk ik me nog voorzichtig uit”, zegt Schäffer. „Maar ik kijk tegenwoordig helemaal nergens meer van op, en dat is eigenlijk best schandalig.”

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.