Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Meeste autovernielingen in Overijssel zijn in Enschede

ENSCHEDE - De meeste autovernielingen van Overijssel gebeuren in Enschede. Vorig jaar meldden 320 eigenaren schade aan hun wagen, blijkt uit cijfers van Independer.

De stijging in Enschede is opvallend: in de hele provincie Overijssel is er sprake van een daling. De daling is zelfs het grootst van heel Nederland. Toch is Overijssel een van de provincies waar de meeste auto’s worden vernield: 1685 keer. Alleen in Noord- en Zuid-Holland en Brabant gebeurt dat vaker.

Op gemeentelijk niveau was volgens Independer, een vergelijkingssite voor verzekeraars, in Overijssel het vaakst sprake van autovernieling in Enschede (320) en Zwolle (285). Ook in Almelo (140) en Hengelo (135) werden relatief vaak auto’s vernield.

Landelijk is het aantal geregistreerde gevallen van autovandalisme wel gestegen. Het aantal meldingen kwam in 2019 uit op 34.340, blijkt uit de politiecijfers. Een stijging van 1550 gevallen (4,7%). Rotterdam is met 1615 registraties de koploper, op de voet gevolgd door Amsterdam (1565).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.