Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Meeste fietsdiefstal in Enschede en Nijmegen

ENSCHEDE/NIJMEGEN - De kans dat je fiets wordt gestolen is nergens zo groot als in Nijmegen en Enschede. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws Buurtfacts. In de stadscentra van Nijmegen en in Enschede worden per dag gemiddeld drie fietsen gestolen.

Uit het onderzoek van Buurtfacts blijkt dat in 122 van de 12.200 buurten die Nederland telt meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen plaatshad. Eén procent van alle Nederlandse buurten is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen. Naar schatting worden jaarlijks om en nabij de 350.000 fietsen gestolen.

In totaal werd in de afgelopen zes jaar 636.308 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek doen Nederlanders maar in 30 procent van de gevallen aangifte van fietsendiefstal.

Stations
De gemiddelde fietsendief heeft een voorkeur voor treinstations. In het grootste deel van de 122 buurten die bovenaan de lijst van fietsendiefstallen staan bevindt zich een station.

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.